Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /data/a/8/a836c91f-4a60-4e62-94de-3d2f6d721bcb/kasan.sk/sub/foodmanager/libs/Nette/loader.php on line 19
Food Manager

Confirm food deletion

Do you really want to delete Kapustnica?

Delete Close

×

Kapustnica od Majka

Obrázky (1):

Popis jedla:
1. (optional) Do misky so studenou vodou si namocime hriby (aby potom pocas varenia rychlejsie zmakli).

2. Otvorime sacok s kapustou. Ochutname a podla toho, ako je kysla, sa zariadime:
- ak je malo kysla, vylejeme ju do hrnca aj s vodou zo sacku, v ktorej bola
- ak je akuratne kysla, vodu vylejeme prec a do hrnca dame len kapustu (nepreplachujeme)
- ak je velmi kysla, vodu vylejeme prec a este aj trochu kapustu preplachneme cistou vodou

V 99% pripadov je ale kysla akuratne, takze ju len zlejeme a hodime do hrnca.

3. Do hrnca ku kapuste vylejeme hriby (kludne aj s vodou, v ktorej sa mocili). Dalej pridame:
- bobkovy list
- klobasu (nakrajanu na 2-3 cm kusky)
- maso alebo cokolvek ine, co chceme mat v kapustnici (niektori davaju aj susene slivky, niektori zas udene maso...)
- sol, korenie (staci len mierne, realne dochucovat sa bude az na konci)

4. Varime az kym kapusta a hriby nebudu makke (cca hodku) - ale v podstate sa moze varit hocijako dlho, kapusta sa nikdy nerozvari.

5. V panvici si na oleji (vacsie mnozstvo oleja, mozno tak 3-5 mm) osmazime na male kocky nasekanu cibulku. Ked je osmazena, pridame cervenu papriku a trochu muky*. Zaprazka by mala mat taku akuratnu konzistenicu, taku kasovitu, nemoze byt tekuta, ale zas ani tuha. Ak chuti prilis paprikovo a stale je riedka, pridame muku. Ak je zas prilis husta, mozeme pridat trochu vody. Vsetko zamiesame a tuto zaprazku pridame do polievky.

*NOTE: Niektori to robia tak, ze do zaprazky nepridaju muku, daju tam len cibulu a papriku (a trochu menej oleja), ale potom polievku zahustia tak, ze do nej nastruhaju zemiak. Ak chceme dat zemiak namiesto muky, mozeme ho tam dat aj skorej, nie az ku koncu so zaprazkou.

6. Nechame trochu povarit a uz len dochutime podla potreby (sol, korenie, pripadne cervena paprika ak bolo malo).

Podavame s chlebom a kyslou smotanou.

Ingrediencie:

Informácie pre diabetikov:
Počet sacharidových jednotiek v tomto jedle: 0.0

Tagy:
polievka
Komentáre: Zatiaľ žaidne komentáre