Popis jedla:
1. Z bielkov, štipky soli a 200g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh (cukor pridávame postupne, nie všetok naraz, a ak je hrudkovitý, preosejeme ho cez sitko). Keď je sneh vyšľahaný, do menšej misky dáme 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a postupne pridáme 2 lyžice kukuričného škrobu (Zlatý Klas). Vylejeme do snehu a ešte raz pošľaháme.
2. Túto snehovú hmotu vylejeme (resp. stierkou vytrieme) na plech na papier na pečenie a stierkou vyformujeme do menšieho kruhu. Torta bude rásť do strán, tak musíme nechať rezervu aspoň 5 cm z každej strany, aby sa nepripiekla o boky plechu. Torta pri pečení narastie trochu aj do výšky, ale potom pri chladnutí zas sadne, tak radšej ju spravíme vyššiu, aby nebola príliš tenká.
3. Pečieme na 150 stupňov asi jednu hodinu, potom teplotu znížime na 100 stupňov a dopekáme ešte asi pol hodiny (aj keď ja ju vždy stíšim na 70-100 stupňov už po asi polhodine, lebo je vždy už vtedy pripečená do zlata, a po hodine vypnem rúru úplne a nechám dojsť/dosušiť v zavretej rúre. Treba to odsledovať, lebo každá rúra je iná, a nechceme, aby bola torta príliš suchá.)
4. Krém: šľahačom vyšľaháme šľahačkovú smotanu spolu s vanilkovými cukrami (prípadne môžeme pridať aj stužovač, ale nemusíme - keď dáme viac mascarpone, krém bude tuhý aj bez stužovača). Keď je šľahačka cca vyšľahaná, po polievkových lyžiciach pridávame mascarpone a zakaždým znovu pošľaháme, až kým nedosiahneme preferovanú chuť a konzistenciu.
5. Na vychladnutý korpus dáme krém a husto posypeme ľubovoľným čerstvým ovocím (jahody, maliny, ríbezle, čučoriedky, černice...). Dáme stuhnúť a vychladnúť do chladničky.
Informácie pre diabetikov:
Počet sacharidových jednotiek v tomto jedle: 9999.0
Komentáre:
Zatiaľ žaidne komentáre