Confirm food deletion
Do you really want to delete Lasagne?
Delete
Close
×
Popis jedla:
Na pekac budeme vrstvit nasledujuce vrstvy:
- surove lasagne
- bolonska omacka
- besamelova omacka
- struhany syr
Bolonska omacka
1. Na oleji spenime nakrajanu cibulku.
2. Pridame nastruhanu mrkvu a petrzlen a smazime kym nepusti stavu.
3. Pridame mlete maso a smazime. Okorenime, osolime. Ked sa maso trochu stiahne, podlejeme cervenym vinom, zakryjeme a nechame 20 minut dusit. Obcas skontrolujeme, ci netreba podliat (vodou alebo vinom).
4. Po 20 minutach pridame rajcinove pyre/pretlak. Dusime dalsich aspon 20 minut (cim dlhsie, tym lepsie). Podlievame vodou podla potreby, omacka by mala byt polohusta - musi byt mierne tekuta, aby rozmocila lasagne.
Besamelova omacka
1. V malom hrnci roztopime maslo.
2. Pridame muku a metlickou miesame. Davame pozor, aby sa nic nepripieklo.
3. Ked sa nam muka s maslom mierne osmahne a "skompaktnie", postupne zacneme pridavat mlieko a nakoniec muskatovy oriesok.
4. Nechame prevarit a vypneme, malo by to vyzerat ako redsi puding.
Zacneme vrstvit v poradi - lasagne, bolonska, besamel, syr. Na konci dame uz len poslednu vrtsvu lasagni, na to besamel a syr (bez bolonskej omacky).
Pecieme na 185°C cca 25-30 minut.
Informácie pre diabetikov:
Počet sacharidových jednotiek v tomto jedle: 1.0
Komentáre:
Zatiaľ žaidne komentáre