Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /data/a/8/a836c91f-4a60-4e62-94de-3d2f6d721bcb/kasan.sk/sub/foodmanager/libs/Nette/loader.php on line 19
Food Manager

Confirm food deletion

Do you really want to delete Lasagne?

Delete Close

×

Lasagne od Majka

Obrázky (3):

Popis jedla:
Na pekac budeme vrstvit nasledujuce vrstvy:
- surove lasagne
- bolonska omacka
- besamelova omacka
- struhany syr

Bolonska omacka
1. Na oleji spenime nakrajanu cibulku.
2. Pridame nastruhanu mrkvu a petrzlen a smazime kym nepusti stavu.
3. Pridame mlete maso a smazime. Okorenime, osolime. Ked sa maso trochu stiahne, podlejeme cervenym vinom, zakryjeme a nechame 20 minut dusit. Obcas skontrolujeme, ci netreba podliat (vodou alebo vinom).
4. Po 20 minutach pridame rajcinove pyre/pretlak. Dusime dalsich aspon 20 minut (cim dlhsie, tym lepsie). Podlievame vodou podla potreby, omacka by mala byt polohusta - musi byt mierne tekuta, aby rozmocila lasagne.

Besamelova omacka
1. V malom hrnci roztopime maslo.
2. Pridame muku a metlickou miesame. Davame pozor, aby sa nic nepripieklo.
3. Ked sa nam muka s maslom mierne osmahne a "skompaktnie", postupne zacneme pridavat mlieko a nakoniec muskatovy oriesok.
4. Nechame prevarit a vypneme, malo by to vyzerat ako redsi puding.

Zacneme vrstvit v poradi - lasagne, bolonska, besamel, syr. Na konci dame uz len poslednu vrtsvu lasagni, na to besamel a syr (bez bolonskej omacky).

Pecieme na 185°C cca 25-30 minut.

Informácie pre diabetikov:
Počet sacharidových jednotiek v tomto jedle: 1.0

Tagy:
cestoviny
Komentáre: Zatiaľ žaidne komentáre