Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /data/a/8/a836c91f-4a60-4e62-94de-3d2f6d721bcb/kasan.sk/sub/foodmanager/libs/Nette/loader.php on line 19
Food Manager

Confirm food deletion

Do you really want to delete Čokoládový "cheesecake" s malinovým coulis?

Delete Close

×

Čokoládový "cheesecake" s malinovým coulis od Majka

Obrázky (6):

Popis jedla:
Zo surovín v tomto recepte vyjde množstvo na jednu menšiu formu (cca 25 x 20 cm), výška čokoládovej plnky bude asi 3 cm, korpus asi 0,5 cm. Ak chceme koláč vyšší alebo do väčšej formy, môžeme spraviť z 1,5 alebo 2 dávok (napr. do 30 cm kruhovej formy robím z dvoch dávok, vtedy má asi 4 cm výšku).

Korpus
1. Maslové keksy pomelieme v mixéri na jemný prášok a v miske zmiešame s mletými orechmi a strúhaným kokosom.
2. Pridáme zmäknuté maslo podľa potreby (cca 50-60 g) a zmiešame. Hmota nemá byť jednoliaty kus cesta, ale nemôže byť ani sypká.
3. Hmotu necháme cca pol hodiny postáť v chladničke.
4. Vyberieme z chladničky a natlačime na dno formy.
5. Na 10 minút dáme zapiecť na 180°C.
6. Kým budeme robiť čokoládovú plnku, korpus necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Čokoládová plnka
1. Pripravíme si suroviny - čokoládu nalámeme na kocky, v inej miske rozmixujeme banány ručným mixérom na kašu.
2. V hrnci dáme zohrievať sľahačkovú smotanu. Keď sa začne blížiť k varu, vysypene do nej čokoládu a miešame až kým sa úplne neroztopí a nevznikne súvislá hmota.
3. Odstavíme z ohňa, pridáme banánovú kašu a trochu pomixujeme ručným mixérom.
4. Po polievkových lyžiciach pridávame zmäknuté mascarpone a zakaždým rozmixujeme mixérom do hladka.
5. Hmotu vylejeme na korpus a kým je tekutá, môžeme koláč dozdobiť (ja napr. zvyknem trochu posypať kokosom, ale môžeme dať mandľové plátky, drobné ovocie, lístky mäty, hocičo).
6. Dáme stuhnúť do chladničky, ideálne na 24 hodín (krájať sa dá už cca po 8, ale čím dlhšie stojí v chlade, tým tuhší bude).

Malinové coulis
1. Maliny nasypeme do hrnca a začneme zohrievať.
2. Keď začnú púšťať šťavu, pridáme cukor a trochu citrónovej šťavy.
3. Počas zohrievania maliny miešame a drvíme varechou, aby sa skôr spravila kaša.
4. Keď maliny prešli varom a sú viacmenej kašovité, odstavíme z ohňa a ručným mixérom rozmixujeme.
5. Hmotu vylejeme do sitka nad miskou a lyžicou pretlačíme cez sitko, aby sa nám do hmoty nedostali žiadne zrniečka.
6. Coulis môžeme na koláč naliať ešte horúce, alebo ho môžeme pripraviť spolu s koláčom a dať do chladničky (v pohári v chladničke vydrží cca 4-5 dní).

Informácie pre diabetikov:
Počet sacharidových jednotiek v tomto jedle: 0.0

Komentáre: Zatiaľ žaidne komentáre