Confirm food deletion
Do you really want to delete Banánová roláda?
Delete
Close
×
Popis jedla:
Cesto:
5 vajec
5 lyžíc kryšt. cukru
5 lyžíc polohr. múky
Vajcia a cukor šľaháme sľahačom na hustú penu. Pridáme múku a vylejeme na vymastený a pomúčený papier na pečenie. Pečieme 15-20 minút v stredne horúcej rúre. Upečené vyklopíme na vlhkú, práškovým cukrom posypanú utierku a stočíme. Za chvíľu rozbalíme, opatrne odstránime papier a stočíme len cesto. Vychladnuté plníme vanilkovým krémom a banánom.
Vanilkový krém:
1 vanilkový cukor
1 Zlatý klas
250 g masla (Hera)
150 g práškového cukru
500 ml mlieka
Vanilkový puding varíme podľa návodu s pridaním len 1 vanilkového cukru. Miešame, kým vychladne. Zvlášť vymiešame 250 g masla a 150 g práškového cukru. Vychladnutý puding po troške pridávame do masla, kým nevznikne kaša. (Do masla nedávame všetok puding, lebo bude plnka riedka - príp. dáme viac masla a ostane plnka aj na medové rezy). Do plnky pridáme trochu posekaného banánu.
Roládu naplníme krémom a banánom (odrežeme kraje), ozdobíme roztopenou horkoou čokoládou a krájame zúbkatým nožom.
Informácie pre diabetikov:
Počet sacharidových jednotiek v tomto jedle: 2.0
Komentáre:
Zatiaľ žaidne komentáre